Skip to content

Medewerkers vertellen: Geralt Ligtenberg

Wat doet een ICT Service Engineer?

We zijn allemaal trots om bij Exite te werken. Geralt Ligtenberg (21) is als ICT Service Engineer werkzaam binnen het team van Service & Support. Hij vertelt je in dit interview over hoe hij bij Exite kwam, wat hij dagelijks doet en hoe het is om bij Exite actief te zijn.

Geralt wil uiteindelijk doorgroeien naar Consultant. "Exite staat voor deze droom open. Alles is mogelijk, mits ik mijn inzet laat zien. Daarom vind ik het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen."

Geralt Ligtenberg

Hoe ziet een dag bij Exite er voor jou uit?

Een gemiddelde dag bij Exite bestaat voor mij ‘s ochtends uit het verzorgen van het interne werkplekbeheer. Ik ondersteun dan collega’s met de installatie van nieuwe hardware, configureer laptops en voer reparaties uit. In de middag vertrek ik naar de klant en pak ik daar tickets op die de Servicedesk doorzet. Vaak gaat dit om issues die niet op afstand op te lossen zijn, maar op de locatie zelf moeten gebeuren. Net als bij Exite gaat het om veel bezig zijn met hard- en software en klantcontact, precies wat ik me ook bij deze baan had voorgesteld.

 

Hoe ben je bij Exite gekomen?

Als vooropleiding heb ik MBO niveau 4 ICT Beheer gedaan. Ik leerde Exite kennen via mijn stagebedrijf, waar twee consultants van Exite een infrastructuurproject deden. Zij spraken vol lof over hun werkgever, vandaar dat ik ben gaan kijken naar beschikbare banen. Exite had een vacature openstaan voor ICT Service Engineer waarbij ze iemand zochten ‘die het liefst met zijn handjes in de techniek’ zit. Dat sprak mij aan. Toen ik de eerste keer binnenliep, ontstond direct een ‘wauw’-gevoel: de inrichting, de sfeer, het welkom-voelen. Dat sprak heel erg aan. In de omschreven functie was het vooral het contact met klanten wat ik ambieerde, het dagelijks werken met mensen. Op verschillende locaties werken, veel mensen ontmoeten, in staat zijn om ze echt goed te helpen… dat doe ik liever in ‘real-life’ dan door de telefoon.

 

Wat zijn voor jou de zaken die het werk #exciiiting maken?

De informele cultuur die bij Exite heerst vind ik heel belangrijk. Geen dure pakken, maar collega’s die op gelijke voet met elkaar staan, inclusief directie.

In het werk zelf is het de relevantie van je taken. Ik zie mezelf als een verlengstuk van de Servicedesk. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de klant. Mocht het telefonisch niet lukken om op te lossen, dan worden tickets naar ons doorgezet.

Wat het werk verder leuk maakt, is dat je veel leert van hoe de IT bij een klant functioneert en dat je soms een belangrijke schakel bent tussen de klant en de Exite salesafdeling. Als ik zaken opmerk die beter kunnen, bespreek ik dat met de klant en schakel ik een Accountmanager in, wat soms mooie commerciële kansen oplevert. Je bent het visitekaartje van Exite bij de klant.

 

Waarom zou je anderen aanraden bij Exite te komen werken?

Exite is een jonge organisatie waar je met verschillende teams samenwerkt: consultants, sales, supportcollega’s… Dat vind ik heel leuk aan het werk. Men gaat met respect voor elkaar om en iedereen is bereid een stapje extra te zetten voor elkaar en/of de klant wanneer dat nodig is. Inhoudelijk werkt Exite met de laatste technologie rond werkplekken: Office 365 omgevingen die worden ingericht en beheerd en InTune, AutoPilot en Endpoint Manager. Daar leer ik veel van.

Bij Exite krijg ik daarnaast de mogelijkheid om relevante certificaten te behalen. Ik voel hierin geen druk, maar vind het zelf wenselijk om op die manier bij te blijven met de laatste kennis en uiteindelijk wellicht door te groeien richting consultant.

Wil jij aan de slag met ICT?

Zie jij jezelf in een rol als ICT Service Engineer bij Exite werken? Of ben je benieuwd naar andere vacatures? Kijk snel naar de #exciiiting jobs die we voor jou beschikbaar hebben.