Skip to content

Medewerkers vertellen: Luca van Zeijst

Wat doet een Support Engineer?

We zijn allemaal trots om bij Exite te werken. Luca van Zeijst (19) is als Support Engineer werkzaam binnen het team van Service & Support. Hij vertelt je in dit interview over hoe hij bij Exite kwam, wat hij dagelijks doet en hoe het is om bij Exite actief te zijn.

Luca roemt het grote palet aan zaken dat hij en het Support Team oppakken: "backups, op afstand verbinden via Citrix, vragen over Office 365… noem maar op. Doordat het zo breed is wat je oppakt, ontwikkel je jezelf snel en op meerdere vakgebieden tegelijkertijd."

Luca van Zeijst

Hoe ziet een dag bij Exite er voor jou uit?

Ik ben in de eerste lijn het eerste aanspreekpunt voor de klant en werk in het team dat zich focust op klanten uit de bouw & hi-tech sector. Wanneer de supportlijn van Exite wordt gebeld, ben ik de eerste om de melding te registreren, als het kan een probleem te verhelpen en indien nodig tijdig door te zetten naar mijn collega’s. De verscheidenheid in zaken waarmee klanten hulp kunnen gebruiken is heel groot: backups, op afstand verbinden via Citrix, vragen over Office 365… noem maar op. Dat is niet erg. Doordat het zo breed is wat je oppakt, ontwikkel je jezelf snel en op meerdere vakgebieden tegelijkertijd.

 

Hoe ben je bij Exite gekomen?

Na een eerdere stage in Almelo heb ik mijn eindstage bij Exite gedaan. Een collega Service Engineer was een klasgenoot en heeft mij Exite aangeraden. Zo heb ik zelf contact opgenomen en ben ik hier binnengekomen. Ik werk hier nu iets meer dan een jaar en ben middenin de coronaperiode begonnen. Dat maakt het rustig beginnen qua bezetting. Nu er weer veel meer mensen op kantoor zijn, voel je dat de energie toeneemt en vormen we een dynamisch, sociaal team. Er is veel gezelligheid onderling.

 

Wat zijn voor jou de zaken die het werk #exciiiting maken?

Het werk vind ik chill. Ook tijdens mijn stage deed ik mijn best en wilde ik mezelf op ICT-vlak ontwikkelen om na mijn stage als vaste waarde binnen het team te kunnen blijven. Dat het werk zo divers is, maakt het soms lastig maar tegelijkertijd steek je er enorm veel van op. Afgezien daarvan helpt het gigantisch dat we een gaaf team hebben. Het is gezellig en dat vind ik megabelangrijk. Ik voel me thuis. Hoe ik mezelf hier ontwikkel, zie ik vanzelf. Doorgroeien naar de tweede lijn zou mooi zijn, Business Consultant nog mooier. Maar dat is wat ik nu denk. Ik ben met 19 nog jong en wat ik wil kan over een jaar weer anders zijn, zo realistisch ben ik wel.

Telefoonwerk is leuk om te doen en bij Exite is er heel goede ondersteuning vanuit leidinggevenden. Mijn lead Rémon is voor de aansturing en het vertrouwen heel belangrijk; als er wat nodig is, voel ik dat ik aan de bel kan trekken. Als je ergens mee zit of frustratie ervaart, wordt er naar je geluisterd en ook wat aan gedaan. Het is fijn om serieus genomen te worden.

 

Waarom zou je anderen aanraden bij Exite te komen werken?

Verder vind ik het heel positief dat we als team ook veel momenten hebben buiten het werk om. Tijdens pauzes praten we met elkaar en na werktijd doen we soms een biertje in de stad. Zo komen ook privézaken aan bod en bouw je een hechte band op met je collega’s.

Verplichting tot gezelligheid bestaat hier niet. Al helpt het wel als je aangeeft dat er wat is of speelt, dan kun je daarmee ook geholpen worden. Bovenal moet je het leuk vinden in een (h)echt team te werken. Als je openstaat voor teamwork en de energie die vaak bij ons bruist, dan pas je hier prima tussen.

Wil jij aan de slag met ICT?

Zie jij jezelf in een rol als ICT Service Engineer bij Exite werken? Of ben je benieuwd naar andere vacatures? Kijk snel naar de #exciiiting jobs die we voor jou beschikbaar hebben.