Skip to content

Get to know Sander

In deze blog maak je kennis met Sander Rozemuller, Cloud Architect & MVP bij Exite!

Sander Rozemuller is in april 2022 bij Exite begonnen als Cloud Architect. In deze rol bouwt hij met zijn team aan een ‘Center of Excellence’ voor Exite, waarmee klanten optimale clouddienstverlening ervaren. Ook is hij sinds september 2021 Microsoft ‘Most Valuable Professional’ (MVP) op gebied van Enterprise Mobility. Kortom, veel stof om in deze blog nader toe te lichten.

Sander Rozemuller

Hoe is ICT voor jou van hobby in dagelijkse passie veranderd?

“Ik begon met informatietechnologie in de periode dat iedereen thuis en op kantoor een computer kreeg. Veel mensen wisten niet wat je er echt mee kon en de stroming IT binnen MBO Techniek leek mij na de middelbare school een uitgelezen kans om meer over zaken als industriële automatisering en procestechniek te leren. Al snel merkte ik dat ik het superinteressant vond om te duiken in netwerken, firewall, logging en dataverzameling, zaken waar ik nu eigenlijk nog steeds veel mee te maken heb. Wetende dat IT opkomende zou zijn, zag ik veel kansen.”

“Uiteindelijk ben ik ook HBO ICT gaan doen. Met name het ITIL-onderdeel sprak me daarin aan: het procesmatige, het idee achter IT, hoe je omgaat met veranderingen en problemen die optreden. Als afstudeeropdracht hebben we een complete IT-afdeling ingericht, compleet met alle flows daarin. Met een bult kennis op zak sta je vervolgens aan de poort van een bedrijf waar je gaat werken. Toen ben ik bij een bedrijf in Enschede begonnen met datacenterbeheer en networking. Een leuke tijd, maar ook confronterend, omdat ik erachter kwam dat ik op school kunstjes had geleerd, maar niet hoe ICT in het bedrijfsleven werkelijk is ingericht en functioneert.”Was het voor jou altijd duidelijk hoe jouw ICT-carrière zich zou ontwikkelen?

“Nee, zeker niet. Bij mijn eerste werkgever knapte ik af op het reizen nadat het bedrijf naar Groningen verhuisde en merkte ik dat constant bijleren een vereiste is om goed je werk te kunnen blijven doen. Daarna, bij mijn tweede werkgever, heb ik echt in brede zin pas geleerd wat het ICT-vak behelst. Zodoende heb ik bijna alle mogelijke functies gehad: buitendienst, storingsdienst, servicedesk, tweedelijns ondersteuning, remote beheer. Ik wist niet goed wat ik wilde en ben dat in 6 jaar tijd gaan onderzoeken. Op een gegeven moment ben ik na interne gesprekken met automation in combinatie met datacenterbeheer bezig gegaan en daarmee terug naar mijn eerste liefde; monitoring en dataverzameling. Data gebruiken om dingen beter te maken. Data verklaringen voor gebeurtenissen te laten geven. Op dat moment begon ik mezelf toen te ontwikkelen tot wie ik nu ben.”

Hoe is de cloud ☁ in je leven gekomen?

“Bij mijn vorige werkgever kwam ik met Azure in aanraking. De Microsoft cloud was toen nieuw en hoe meer ik erover ontdekte, hoe meer ik doorkreeg hoe uitgebreid de mogelijkheden waren en dat de schaalbaarheid van het platform oneindig is. Dat leent zich heel goed voor automation. Toen er de ambitie ontstond speciaal voor Azure een team op te richten, ben ik samen met een andere collega aan de slag te gaan dit team op te bouwen en vorm te geven. Dat was ook het moment dat ik er mij volledig in ben gaan verdiepen. Uiteindelijk is dat avontuur niet helemaal geworden wat ik ervan hoopte. Het bedrijf bleef een eigen datacenter aanhouden, wat maakte dat mijn visie die van mijn werkgever ging storen.”

Wat maakte dat je voor Exite koos?

“Op een gegeven moment benaderde Exite mij voor een functie als Cloud Engineer. Ondanks een goed gesprek, was het niet de functie die ik zocht. Later ben ik opnieuw op gesprek gekomen en zijn we breder ingegaan over mijn wensen en de mogelijkheden bij Exite. Met de operationele man van Exite erbij kwamen we over onze filosofieën en de plannen voor een Exite Center of Excellence te spreken. Dat sloot perfect aan bij mijn ambitie.”

“Met het Center of Excellence bouwen we nu aan een intern platform waarmee we alle klanten van Exite die gebruikmaken van Azure-diensten efficiënt kunnen bedienen door een uniforme manier van monitoring en het, al dan niet geautomatiseerd, doorvoeren van wijzigingen. Het is enorm gaaf om te zien dat we dankzij dit platform nu al honderden uren besparen doordat zaken niet meer handmatig gecontroleerd en gemeld hoeven worden.”Hoe helpt jouw MVP-status jezelf en Exite vooruit?

“Mijn MVP-status helpt mij onder andere om met andere MVP’s te sparren, een community te hebben om ideeën mee te delen en wereldwijd op gave events kunnen spreken. Als MVP word ik betrokken in de ontwikkeling van Microsoft diensten. In private previews word ik meegenomen in de zaken die nu gebouwd en achter de schermen getest worden. Ik mag hagelnieuwe features exclusief uittesten en feedback leveren, waardoor ik als Exite’er in feite met Microsoft meebouw aan de oplossingen. Exite hoort hierdoor bij de eerste partijen die op nieuwe functionaliteiten in het Azure/365-platform is voorbereid en kan daarmee klanten optimaal bedienen als features live gaan.”

Wat maakt je werk nu dagelijks #exciiiting?

“Om te beginnen het huiselijke gevoel bij Exite. Dat klinkt cliché, maar je komt hier binnen, je wordt direct in de groep opgenomen en er wordt gelachen. Je voelt je welkom en er is gezellige reuring. Ook vind ik het prettig dat iedereen openstaat voor nieuwe ideeën, bereid is te investeren om een stap vooruit te willen maken en dat mensen iets van elkaar aannemen. Exite is een organisatie in beweging. Het is fijn om daar onderdeel van te zijn.”

“Vakinhoudelijk is het tof om te weten dat we ons CoE-platform op termijn zullen uitbreiden met AI en andere moderne technieken, zodat de data voor ons gaat werken en dingen gaat regelen. Met het eindelijke doel dat de klant de optimale gebruikerservaring heeft. Eventuele problemen worden geautomatiseerd opgelost en er worden suggesties gedaan worden bij veranderende gebeurtenissen.”

“Stel je voor: al die intelligentie om de klant verder te helpen en geautomatiseerde processen die ons helpen telkens ons werk elke dag nog beter te kunnen uitvoeren. Het mooie aan dit platform is dat het een continue proces is. Elke dag weer bezig zijn met het zo creatief en optimaal mogelijk gebruik maken van de beschikbare technieken en het uitproberen van nieuwe technieken. Dat is mega interessant!”Wil jij net als Sander aan de slag met ICT?

Zie jij jezelf in een rol als Cloud Architect bij Exite werken? Of ben je benieuwd naar andere vacatures? Kijk snel naar de #exciiiting jobs die we voor jou beschikbaar hebben. Staat je dream job er niet tussen? Geeft niets, ook dan drinken we graag een kop koffie met je 😀.