Skip to content

Medewerkers vertellen: Stacey Mathey

Wat doet een Digital Consultant?

We zijn allemaal trots om bij Exite te werken. Stacey Mathey is als Consultant begonnen bij Exite en werkt nu in dezelfde functie bij SCCT; één van de specialisten uit de INTERSTELLAR Group. Hij vertelt je in dit interview hoe hij bij Exite kwam, wat hij dagelijks doet en hoe het is om bij in ‘Area 501’ actief te zijn.

Stacey volgde een opleiding ICT Beheer op het ROC Twente, waarna hij op een middelbare school aan de slag ging. Sinds 2016 werkt hij als Consultant.

Kun je jouw rol omschrijven?

Diversiteit is het eerste woord dat mij binnenschiet. Het ene moment ben ik bezig met de uitwerking van een design, technisch of functioneel, en het andere met een adoptietraject. En ook besteed ik veel tijd aan de klant: zijn precieze vraag, hoe er bij de organisatie gewerkt wordt en wat de processen zijn. Daar komt veel klantcontact bij kijken. Hoeveel tijd in de diverse taken gaat zitten, hangt van het project af.

Nu ben ik Principal Consultant, maar sowieso zie ik mezelf als allround consultant, iemand die zowel adviezen goed technisch kan onderbouwen als de uitvraagtechnieken beheerst om een proces functioneel helder te krijgen. Voordat ik deze functie had, stonden vaak mensen aan mijn bureau voor hulp en vroegen ze naar de manier waarop ik vraagstukken oppak. Dat ik handvatten kan aanreiken om anderen een sterke consultant te laten worden, daar haal ik voldoening uit. Ik ben jong begonnen met werken op mijn 17e en vind het fijn kennis over te dragen aan jongere generaties. Om ze te behoeden voor fouten met technologie, maar ook om niet bij een project bijvoorbeeld giga over budget te gaan. Als je jezelf bewust bent van de valkuilen, kun je een hoop leed voorkomen. Dat doe ik wel op een manier die niets afdoet aan de ontdekkingsreis van jonge consultants, want juist ontdekken wat wel en niet kan, dat is het mooiste wat er is en waar je het meest van kan leren.

 

Wat zijn de uitdagingen voor jou als consultant?

Vanuit mijn technische achtergrond heb ik de neiging te denken vanuit techniek. Dit ‘nadeel’ buig ik in mijn voordeel om door in mijn achterhoofd wel te weten wat de technische kaders en randvoorwaarden zijn, maar deze bewust niet mee te nemen in de eerste gesprekken met de klant. Ik kan dankzij mijn bagage vooraf bepalen welke kant ik op wil, zonder dat ik gelijk de details induik over de dienst en/of het product.

Daarnaast is het altijd zaak om voor projecten de juiste kennis samen te brengen. Als consultant moet je niet alles alleen willen oplossen. Ik leer nog steeds veel van collega's en vraag bij twijfel zaken na bij de experts hier of binnen INTERSTELLAR. De kennis is aanwezig. Ik ben er niet om nog eens te bedenken wat een ander eerder bedacht heeft.

 

Waarom zou jij anderen aanraden bij Exite te komen werken?

Veel collega’s zijn inmiddels vrienden geworden, dat vind ik veelzeggend. Bij Exite praat je niet alleen over projectinhoudelijke zaken, maar ook over hoe het weekend was en hoe het thuis gaat. Saamhorigheid is hier een groot goed: Exite kent een familiaire sfeer waarin de zakelijke insteek voorop staat, maar er ook ruimte bestaat voor hoe het gaat met jou als mens, daarom hebben we ook lol met elkaar.

Daarnaast is Exite een ideale plek voor talent dat op zoek is naar werk met een hoge mate van autonomie: we verwachten van mensen dat ze zelfredzaam zijn, maar ook dat ze initiatief tonen en ze zich collegiaal opstellen. Dat heeft als voordeel dat als je ambitieus bent, Exite je alle ruimte biedt om je ideeën, kennis en groeiplan te ontwikkelen!

Wil jij aan een digitaal-gedreven organisatie bouwen?

Zie jij jezelf in een rol als Digital Consultant werken? Of ben je benieuwd naar andere vacatures? Kijk snel naar de #exciiiting jobs die we voor jou beschikbaar hebben.