Skip to content

Get to know Tim

In deze blog maak je kennis met Tim Kortman!

Tim is sinds januari 2021 Technical Consultant bij Exite. Voordat hij bij Exite kwam, werkte hij als Helpdeskmedewerker, Systeembeheerder en Systeem Engineer bij diverse bedrijven. Nu werkt hij bij Exite in complexe en uitdagende (cloud)projecten voor uiteenlopende klanten.

Hoe ben je ooit begonnen?

“Aanvankelijk wilde ik iets met sport gaan doen, maar vanwege een administratieve fout ging die opleiding niet door. Aangezien ik al vanuit het DOS-tijdperk bezig ben met pc’s, was ICT logisch. Via het MBO ben ik een HBO ICT-studie gaan doen, maar tussentijds gestrand op het onderdeel programmeren. Dat was mij op dat moment te complex en onlogisch (terwijl ik daar tegenwoordig minder moeite mee heb). Vervolgens ben ik via diverse omzwervingen in een ICT-rol beland en uiteindelijk bij Exite.”

Wat spreekt jou aan qua ICT?

“De veelzijdigheid van het werk en dat je relatief snel met alle soorten bedrijfsprocessen te maken krijgt. Enkele jaren terug werd ik mij bewust van de kracht van de cloud en ben ik dat als één van de fundamentele pijlers van ICT gaan zien. Bij mijn vorige werkgever ben ik daarin gaan duiken en hebben we standaarden bedacht en beleid uitgewerkt. Daarna hebben we verschillende systemen naar de cloud gebracht, onder andere door DevOps te onderzoeken en systemen op te bouwen die via interfaces data ophalen en toesturen. Daar heb ik nu nog profijt van.” 

Waarom heb je voor Exite gekozen?

“Ik wilde na jaren onderdeel zijn van een interne ICT-afdeling graag aan de slag voor klanten. Altijd heb ik ontzag gehad voor consultants die bedrijven inhuren en dankzij hun hele hoge niveau in korte tijd heel veel kunnen bereiken. Dat wilde ik ook! Exite bood mij de kans om binnen het cloud & infrateam de slag te gaan; de organisatie sprak mij aan vanwege het frisse, sterke merk, werken in een mooi pand en leuke mensen. Mijn capaciteiten en mogelijke werkzaamheden werden tijdens de gesprekken met Exite goed uitgevraagd en er werd goed aangegeven hoe ik binnen het team van Exite zou kunnen komen te werken. Ik kreeg direct al heel erg het gevoel bij Exite te kunnen gaan groeien, wat ik heel belangrijk vind.”

Wat maakt jouw werk nu #exciiiting?

“Er is altijd ruimte om kansen die je ziet te benutten. Als je iets ziet waarvan je denkt dat het Exite kan helpen qua technologie of aanpak, dan kun je dat aangeven en is er een hoop mogelijk om dat ook zelf verder te gaan ontwikkelen. Verder vind ik het erg prettig dat er binnen onze teams steeds meer generalisten rondlopen. Exite kent specialisten in diverse domeinen, maar steeds meer mensen zijn in staat je te helpen als je ergens niet uitkomt of een extra handje kunt gebruiken. Dat heeft ermee te maken dat Exite investeert in zijn personeel en waar nodig mensen aanneemt die anderen op sleeptouw kunnen nemen. Bovendien werken hier veel leergierige mensen die het interessant vinden kennis op te doen; wat is er mooier om on-the-job van elkaar te leren.”

Hoe raak jij #exciiited van een project?

“Ik ga er goed op als er aan een klus een heldere kop en staart zit. Werken met de laatste technieken en het continu meedenken met de klant en vooruitdenken, dat is gaaf. Zo vind ik het fijn om veel met Azure in het algemeen en ook met Azure Virtual Desktop (AVD) bezig te zijn en daarvoor een standaard te ontwikkelen. Projecten monden soms in zoveel meer uit dan alleen een nieuwe werkplek. Bijvoorbeeld de moderne werkplek; wij zorgen ervoor dat je je werk vanaf iedere laptop of locatie kunt uitvoeren i.p.v. afhankelijk zijn van die ene computer waarop de ingewikkelde VPN is geconfigureerd. En dat natuurlijk het liefst met de laatste vormen van (slimme) beveiliging zonder dat deze de eindgebruikers in de weg zitten. Van zulke slimme oplossingen worden wijzelf en de klant vrolijk.”

Heb je nog tips om een betere ICT'er te worden?

“Als je een collega of ingehuurde kracht interessant werk ziet doen, stap op hem/haar af vraag hoe het werkt en hoe hij/zij hier zo bedreven in geworden is. (Vaak is het bijna-hobby gevoel met bijkomende drang om er steeds meer van te leren dat maakt dat het zo leuk is.) Tien jaar terug heb ik hetzelfde gedaan bij een consultant en zaken uitgevraagd. Soms kijken senioren net anders tegen ICT aan dan je gewend bent en is het gat naar die kennis kleiner dan je zou denken. En natuurlijk: rond je HBO af, haha!

Wil jij net als Tim aan de slag met ICT?

Zie jij jezelf in een rol als Technical Consultant bij Exite werken? Of ben je benieuwd naar andere vacatures? Kijk snel naar de #exciiiting jobs die we voor jou beschikbaar hebben. Staat je dream job er niet tussen? Geeft niets, ook dan drinken we graag een kop koffie met je 😀.